Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 31, 2013

Biskut raya :-conflakes madu

Assalamualaikum w.b.t

okay ni biskut saya yang ke satu...hahaha
belah bagi jugaklah nak buat biskut raya tahun ni...
buat pun yang paling senang..
disebabkan dah pasang niat taknak beli biskut raya tahun ni...so buat juga la
macam biasa..co-chef kita mr.syahmi, kakak ikut tokemk gi masjid.
senang amat buat bendalah ni rupanya...sebelum ni siap beli, aduhai...
garnishkan butter+madu+sesudu besar susu pekat untuk satu paket conrflakes tu....
letak bijan..masuk cornflake...gaul rataummphhh rangup kruk krak ...
sebekas habis kat pembantu chef katanya:-)
nak jadi citer ada tetamu pulak malam tadi:-) balance ada la dlm 50pcs lagi...jadinya kena buat lain..huhu
takper tetamu as rezeki jugak tu..lagi2 dibulan yang mulia ni kan.
satu kotak cornflake tu leh dapat dalam 100pcs letak dalam cup kecik2
tak amik pulak yang sudah masak...sedappppp
ok next..........



2 comments:

Kakzakie said...

Kakak pun buat cornflakes juga tapi kakak punya tumbuk halus + coco crunch + badam + kacang tanah dah tu kakak bancuh dgn coklat, masuk paper cup dan tabur warna-warni atasnya, simpan fridge 2-3 minit, siap!!

Senang buat kuih cornflakes kan..

shaliza said...

Kakzakie; senang...ohhh le amik respi akak pulak,TQ

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi