Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 24, 2013

persiapan raya

Assalamualaikum w.b.t

takder persiapan apa pun..biasa2 saja
dah ada anak ni untuk mereka jelah pun peruntukannya...
.
.
ingat lagi dulu, klu nak raya meriahnya lain macam...zaman kanak2 mungkin lain rasanyakan
baju/kasut raya tu klu boleh tiap2 mlm sebelum tido nak kena try dulu...huhu
walau bukan baju/kasut mahal, tapi nikmat dapat kasut/baju raya tu mmg takleh nak cakap..
sebab tulah parents ni, persiapan anak2 didahulukan...nak bagi mereka rasa kemeriahan hari raya.
 .
.
saya beli berperingkat...nak beli sekali gus mmg tak la...mana cari ongkosnya..
kuih raya rasanya..buat sendiri..tengoklah macamana tahap kerajinan tu...
minggu ni nak bawa kedua bonda saya gi beli beras pulut nak buat ketupat..
beli awal senang, tak yah nak sesak nanti.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi