Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 22, 2013

syukur

Assalamualaikum w.b.t

cepat sungguh masa sekarang berputar...
sudah pun nak separuh kita berpuasa...
puasa tahun ni mmg berbeza...ujian & rahmat yang tak bertepi..syukur
tahun ni bawa satu perubahan...hmmm
diharap ianya tidak berulang lagi...

hmmm takder pun citer puasa tahun ni kan...
hehe
adalah tu kut lepas ni...
ala berbuaka sekadarnya sahaja...
buat malu jer nak gebeng2
pasal2 anak2 pun kecoh masa berbuka
pasal hidangan2 kampung
pasal pergi ke pasar ramadhan...citer2 biasa jer pun
huhuhu

tahun ni terawih kat rumah lagi la saya...try juga pergi 1 malam ke masjid..
huhu mmg tak leh nak kawal anak bujang saya tu...semua nak dipetiknya...
sudahnya saya balik tak sempat nak terawih...takper, semua yang kita buat ada ganjaran insyaAllah..
yang penting bersih kan jiwa..bertaubat sentiasa...panjang umur anak2 dah besar sikit boleh la pergi masjid...kat rumah pun okay:-)

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi