Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 07, 2014

Selamat Tahun Baru 2014

Assalamualaikum w.b.t

seminggu sudah kita berada di tahun  2014...
seronok baca entri  kawan blog bercerita macam2..tu yang blog tak berupdate:-)
dengan resolusi2 baru...dengan azam yang di forwardkan:-)...dengan kisah anak2 sekolah...bonus hujung tahun baru ni....cuti hujung tahun la...macam2:-)

saya macam biasa jer...huhu
cara saya jerlah...
sekarang duk tumpu nak duduk rumah sendiri jer...sementara anak x masuk primary lagi ni...tak sabarnya rasa...6 tahun kami duk dgn mek...huhu...insyaAllah nak duk sendiri pulak:-)
lagipun anak2 dah besar...nak kena ada bilik extra, takkan nak extend jer kan..baik buat rumah lain...klu extend pun berhabis jugak:-)
cubalah duk sendiri pulak...ala bukan jauh pun dekat2 rumah mek jugak:-) dah dua2 kami laki bini orang sini...keje pun sini..kira settle down sini lah jugak:-) insyaAllah
klu ikut kan lagi sikit jer...cuma nak tunggu masuk api jer....tu rumah tak bersolek la...siap apa yang penting jer:-)lagipun budget dah lari banyak....porch mmg tak sempat nak siap la klu nak duduk jugak nanti...
saya cadang nak duduk sebelum baby baru lahir....sekali sambut baby naru la:-)...moga dipermudahkan...lari budget la...dah minyak naik harga, kebetulan pulak time kami buat rumah...aduhai...simen sekarang dah jadi RM23...tu baru simen..dengan besi lagi...batu...pasir:-)urut dada jugak lah....dah la kami tak buat loan dgn bank...loan dengan Allah jerlah...dah tak mampu nak loan bank katanya...kerja sendiri, takder pendapatan tetap...takperlah...rezeki ada jer kut:-)huhu melalut pulak...ok nanti saya duduk rumah tu saya up la sikit2 ceritanya...sekarang belum duduk lagi:-)

anak-anak pulak...alhamdulilah semua okay..
kakak masih kat PASTI, adik masik kat pengasuh...tanya dia nak sekolah ke...takmo katanya..aduhai anak lelaki saya tu...orang excited nak gi sekolah dia takmo:-)harap tak lama la macam tu.

yang pasti tahun 2013 tahun ujian buat kami sekeluarga...takperlah..yang kelat2 pahit2 tu kami simpan buat panduan hidup mendatang...yang manis2 jer kita share:-)

okayyyyy
training tulis nama sebelum masuk sekolah balik...

syahmi...saya nak main dulu ibu:-)

3 comments:

RieNa said...

betul, nak masuk rumah baru byk habis duit.. huhu..kami pun lari bajet jgk. tp insyaallah, rezeki kan dr Allah. moga Dia permudahkan. amin.

msredcheesecake said...

sbl masuk sekolah biasalah tanak... nanti bila dah ada kawan kat sekolah, seronokla

shaliza said...

Riena; insyaAllah rezeki datang dari Allah kan...amin

msredcheesecake; harap2 macam tu lah:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi