Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 26, 2014

Anak-anak

Assalamualaikum w.b.t

semalam bawa dorang pegi klinik...
ye semua...sambil bawa saniy pegi cucuk...saya bawa kad kakak & syahmi untuk update 
cek biasa jer..berat & tinggi, tapi syahmi saya request minta jumpa doc sebab dia batuk, bila malam jer kung-kang batuk...tapi x demam.
cuma curious sebab abah dorang ni ada lelah...alhamdulillah paru2 clear..cuma batuk biasa. 
.
.
berat kakak 20kg, while syahmi 13.5kg...okay..seimbang misi cakap. Then dia bagi ubat cacing juga. 
adik saniy pulak, berat tak naik sama macam 5bln 6.9kg. Saniy dah mula makan solid food...hayyyaaa ibu kena merajinkan diri lagi dan lagi...nasib kakak pun dah cuti takderlah nak gesa2 buat bekal dia jugak...huhu dasar malas sangat kan....tahun baru nanti kena extra rajin la ibu..bekal kakak & makanan untuk adik jugak...
boring la tu x leh nak "berotomen"
kakak jumpa cikgu dia...terus kejung malu...apa2 jer kakak ni:-)
gambo adik saniy takder pulak....susah nak amik gambo satu famili...teringin nak gi amik kat studio, baru cantik tersusunkan? Sapa boleh amik gambo famili murah2 ya...bajet sokmo la ibunya:-)

1 comment:

Najib Ariyan said...

kalau nak amik gambar family... blog ni kena anak2 baca juga... tunjukkan kat diorang.. bila diorang nampak, tentu diorang nak digambar bersama

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi