Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 04, 2014

Makan Luar

Assalamualaikum w.b.t

sejak ada si kecik tu kami tak pernah makan luar lagi...
tambah pulak semuanya kemain mahal...
adalah pegi KFC...
bukan apa kesian kat sikecik tu...kemain geram tengok orang makan...
diakan belum boleh makan, makanan pejal...
kemain lagi dia tengok makanan macam nak telan...
so as ibu yang perihatin la sangat ni...tak payah la makan kat luar...kesian kat adik..
lagipun ibu+abah nak kena jimat cermat ni.....makan rumah sudah...ibu masak lagi sedap kot...kang order2 tak jugak kamu makan kalu tak kena selera..tak ke membazir tu..udahlah mahal kan...so jalan selamat kita makan kat rumah sajer ya...ibu akan pastikan ibu masak special untuk kamu semua ditambah pulak dengan ramuan kasih sayang...welllll :-)

3 comments:

azieazah said...

Rata-rata ramai begitu. Masa anak masih kecil agak rumit dan kurang sesuai makan di luar. Tapi bila depa dah cerdik sikit boleh jer bawak. Ada baby chair pun kat setengah restoren.

shaliza said...

Kak Azie; kan...baby chair tu kadang tak membantu jugak...kena gilir2 makan baru okay....

Kakcik Nur said...

Iyalah, makan di rumah yang dimasak sendiri walaupun ringkas kadangkala lebih sedap dan pasti lebuh terjamin kebersihannya... :)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi