Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 13, 2014

Saniy - demam & batuk

Assalamualaikum w.b.t

kesian kat si kecik tu...demam & batuk...
dah hampir 6 bulan dia..ni first time dia demam.
agak teruk jugak lah..ditambah pulak sekarang kan musim hujan..sejuk..tu yang batuk pun menjadi2
.
.
bila tengok anak sakit camtu..dan2 nak duk rumah jaga anak...
kesian sangat..nangis smpi tak keluar suara...tambah pulak abah yang over panic...dah 3 anak bang oiii nak cuak2 lagi...
kesian saya...batuk2
doktor cakap macam nak lelah...alahai minta2 tak la...sekarang pun batuk2 lagi...malam pun tido asyik berjaga....ibu dah macam rupa panda dah...mengantuk...jarang berjaga malam walau ada anak...mmg anak2 klu tak demam kuat tido smpi pagi..nyenyak....ujian semua tu...sejauh mana sabar ibu ni...walau ada jugaklah merungutnya...hahaha...cepat2 istighfar...takut gue...kang di cop tak bersyukur pulak:-)

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi