Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 23, 2014

Najibah dan frozen

Assalamualaikum w.b.t

Dah lama x cerita proper tentang kakak...
Alhamdulillah..sihat2 saja dia...
adalah batuk sikit2 berjangkit la kot...takpun kurang minum air...kakak mmg susah nak minum air masak...
.
.
.
dah habis pun sesi persekolahan tahun ni kan...
kakak pun dah cuti2 dah..
mesti boring dia duk rumah layan hero2 dia tu...nak2 si syahmi...selalu jugaklah dok komplen kat ibu syahmi tu x nak dengar cakap dia....sweet sgt kakak ni...prihatin :-)
.
.
kat sekolah dia, 5thn ada exam..so exam lah dia...haha
ibu dia rilex2 jer..5 tahun kan...setakat ni dia ok...excellent la jugak...
dah boleh baca pendek2, melayu la...english tak boleh...sebab sekolah pun bukan basis english.
.
.
eh nk citer kakak dgn frozenkan...
saya ni dah naik rimas pulak dgn frozen ni...semua bendalah frozen...
tgklah nanti naik sekolah...mesti ank2 pompuan ramai yang ber'frozen'
smpikan telekung solat pun difrozenkan...alahaiii
najibah sekarang dah jarang tgk frozen tu...boring kot...syahmi lah...tak kasi dah kakak dia buka..hihihi.
najibah adalah jugak mintak nak merchandise frozen macam bag..selipar...baju...
tak layan lah saya..... tapi cerita dia saya admit, best la jugak...
jadi untuk sekolah tahun depan mmg taklah saya nak 'memfrozenkan' kakak. beli yang biasa2 jer sudah :-)

tu dia...kita dok kalut kemas, dia pun duk kalut kerjakan sebotol bedak...habis la sebotol...nasib baik pandai nak settle down...saya x cakap apa pun...sebab nak marah...dari saya cakap baik saya diam...maka itulah hasilnya...fuutttttt

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi