Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 22, 2015

Ber-2

Assalamualaikum w.b.t

Tahun ni tahun ke-2 kami berbuka berdua...kat rumah sendiri la...
bukan takmo berbuka kat rumah mek @ ma
nak...lagi2 kalau malas nak masak..nak sangat makan kat rumah mereka...bawa perut jer:-)
tapi tulah nak buka dirumah sendiri pun kami terpaksa bergilir makan...
askar lecik kami mmg tak kasi can langsung nak makan dengan tenang sekarang ni...
semua benda dia nak jamah...seboleh mungkin nak sentuh.
kakak dengan abang okay...tak kisah mana dah..lagipun dorang boleh makan sendiri...tapi si kecik tu...ya ampun lain macam sangat dengan kakak & abang...susah nak control dia melainkan dia tido...bolehlah kami makan dengan tenang. Nak tunggu tido sahur jerlah kut...sahur pulak x berapa nak selera makan...
saya imagine kalau berbuka kat rumah mek @ ma mau bersilat saya...sah2 banyak makanan nyer...kang tak pasal ada yang jadi gulai pulak...ni kalau tahun ni ada buka puasa kat luar kat tempat kerja..rasanya kena fikir 2 kali nak pergi ke tak...tak pergi kang rugi...hehehe:-)
Tapi buat masa ni dialah pengarang jantung....rindu dia bila kat tempat kerja...Saniy buat apa tu? 


2 comments:

Kakzakie said...

Berbuka ada yg macam inilah yg meriah Liza. Kakak suka dan terkenang masa anak-anak kecik seronok. Bila dah besar ni makan senyap aje... tak sama tau. Tunggulah bila mereka besar kita rindu saat masa mereka kecik tau..

shaliza said...

Kakzakie; betul tu...tu yang buat meriah, tapi bila ada yang tak faham jenuh jugak:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi