Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 20, 2008

Asyura

Hari jumaat 18/01/2008 famili aku ada buat asyura. Ala 1 kawah je..pakat ramai2. Best la gak. Nnt klu takder orang tua blh la kut kami buat bubur asyura tuh. Org kat setiap negeri lain cara nyer. Rasanya pun lain apatah lagi kaler nyer. Bagi aku apa pun beza nya cara kita menyambut bulan asyura tu penting sb sunat kita meraikan bulan muharam ni dgn buat asyura. Thats it. So kat bwh ada gambo yg sempat aku snap. so enjoy.


Banyak lagi gambo mls la nk upload. lambat. so tu pun aku ingat dah cukup la tuh.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi