Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 20, 2008

routine on saturday

seperti biasa...sabtu hari aku berkeluarga. w/pun abg aku kijo, so pagi aku habiskan masa ngn mak aku ler..jenjalan. pagi kami gi hantar asyura yang kitaorg buat semalam ke rumah tok aku. amik kesempatan gi tempat abg kijo konon2 isteri mithali la hantar kuih kat laki...hehehe..sudah hntr asyura rmh tuk balik masak makan tengah hari kat rumah MIL,mak aku puasa so takyah masak rumah dia. siap tung tang semua rilek2 jap. Abg balik mkn+rehat+solat then pgi balik kijo.
Abg bali kijo, minum2 jap then kami gerak ke rumah tok cik plk. hari ni rmh dia plk buat Asyura. Tp kami tak sempat nolong sb gi pun dah dekat magrib...lagipun aku tak suka lama2 kat situ. Ada la sb nyer mls aku nk story mori. On the way balik singgah solat magrib rmk mak aku jap then balik plk rmh MIL coz dh janji nk makan malam rumah dia. Kebetulan plk mak cik abg ada datang so mkn sekali la ramai2....masak ala2 kadar coz dia datang pun tak inform...dah mkn2 minum2 semua balik rumah rmh mak aku dlm pkl 12.00am++. oiii penat den....

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi