Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 08, 2008

Adik a.k.a Farhan

Farhan ni la satu2nye adik aku....ms kecik2 dulu aku tak suka sb dia kacau title 'bongsu' aku. Tp last2 aku la yg paling rapat ngn dia...mmg aku kamcing habis ngn dia....kami b'pisah pun time msg2 belajar....jarak kami dalam 8 thn gitu....tu yg aku manja lebih ngn mak aku tuh...kami mmg selalu contact...aku la tmpt dia ngadu hal....dan sekarang aku yg selalu topup dia klu dia kering....mak tu lain citer la...mesti la ada kan....tp dia seboleh mungkin takmo nyusah kan mak klu kering skit2 tu dia wat bodo je...pastu plk farhan t'lalu murah hati sgt...aku selalu bebel kt dia...jgn murah hati sgt kang org pijak kita...tp dia ckp takpe,skrg kita senang esok belum tau lagi...huh mati kutu aku...dan hari kamis lepas surat dia smpi...dh lm dia tgu keputusan surat ni tau...klu tepon surat tu lah yg dia tanya dulu...dan bila aku ckp dah sampai.....girang kemain lagi dia.....lps ni aku kn belajar bahasa jepun la ngn dia...maklum la org belajar bahasa jepun....farhan san....aku harap dia dpt further study ke Jepun soon...tu mmg dia nk sgt2...insyaAllah.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi