Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 03, 2008

Mak Vs Anak

Mlm td dok mamam2 ngn bonda tepon kring2x.....hmmm ni mesti la kakak ku tepon either along @ angah @ kaknik takder orang lain dah....abang angkat tepon then cit cat jap mestilah nk cakap ngn bonda kan...takkan nk cakap ngn adik ipar kan...so aku pun tnya la saper then dia ckp angah call oooo putri tengah rupanya...hehehe...so angah pun cit cat la ngn bonda.....lama gak la...solan utama mesti aku la tu...dah berisi ke belum...aku pun cakap la....berisi dah 'kg' makin b'tambah2 huhuhuhu.....hehehe gurau je lah...takmo la aku nemuk2 ni...fobia aku...balik citer angah ngn mak lak kan...angah citer la lutut dia sakit+bengkak.....then typical ibu la kan mestilah susah hati dengar macam2 pasal anak dia....pastu mcm2 la bonda aku bagi petua...ubat itu ini...kasih ibu kan....so dia la ni tu dok risau la tu anak dia yg sakit lutut tu....apa pun aku harap takder apa2 la jadi kat angah...just lenguh2 je tuh...maklum la driving sentiasa...amik anak...shoping barang dapur...bayo bil...kan tu keje suri rumah tangga....get well soon ye ngah...

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi