Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 06, 2010

20 Muharam 1431

Wauuu dah 6 hari kita di tahun baru 2010.
Tahun baru...reso baru...tapi reso lepas tu blh carry forward ya...bagi saya la.
Selagi ia tak tercapai selagi tu leh carry sampai bila2.
Hari jumaat lepas kami sekeluarga ada buat bubur asyura.
Najibah punya excited sampai nak masuk dalam kawah...huh
best gakla ramai2 kacau2.
rugi takder gambo.
gambo ada ngn cousin...dia jer yang excited nak amik.
saya bz ngn bahan2 nak buh dalam asyura...lagi pun segan la nak amik gambo beria...org kampung tak biasa macam tu. so saya diamkan jer la. buat2 keje apa yang patut.
kat kelantan bubur asyura dia lain...asyura dia akan jadi pejal dan boleh dipotong2 mcm kuih bingka tu...warna hitam...tapi best...
org tak biasa makan takleh makan kut.
last2 punya penat saya sampai tertido ngn najibah.
org duk sibuk agih2 asyura saya best landing...huhu sungguh la menantu jenis apa lani...bukan apakan...najibah kan susu badan so itu mmg takleh excuse la so ngn2 ibu najibah pun terlena sama la.(siap explain tu)
so tahun baru kami hari tu kami sambut ngn asyura la...takder bunga2 api bagai.
So untuk tidak menghampakan saya kasi la satu gambo pada hari kejadian.Tu dah nak dekat masak dah tu. Masuk santan yang dimasak supaya bubur tu berkilat.

sekian laporan awal tahun dari blog suam2 ku2 ni..


2 comments:

Anoy said...

mmg wajib buat tiap2 taun ek? dah betul la ko ckp tue, org tak biasa mmg tak reti makan. rasa cemane?

shaliza said...

takla wajib,rasa dia macam ko makan benda2 berempah.tak reti la nak explain.tp not bad la. kena try dulu.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi