Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 18, 2010

Atok

Sekarang kat rumah kami ada atuk-emak kpd my mom.
saya panggil atuk=mok (panggilan biasa bagi org kelantan utk atuk pompuan)
dalam sebulan jugaklah dia ada kat rumah.
untuk berapa lama tu we see.
Kesian mok,dia jatuh bilik air, dan tulang retak-due tu reput tulang.
dan saya tengok sejak2 akhir2 ni dia macam nyanyuk pulak.
Saya bukanlah minta macam tu tapi banyak kes yang terjadi yang saya rasa dia sudah kearah itu.
Semalam yang terbaru,kain baju kerja saya semalam diambil dan disimpan dlm beg dia...punyala saya cari nak masuk mesin basuh...tup2 ada dlm beg dia...1
2...time diner mlm tadi,dia tanya mana anak dia (pakcik saya),taknak naik rumah dia ke sedangkan dia kat rumah kami bukan kat rumah dia,bila saya tanya dia kat mana sekarang still dia cakap rumah dia la...aduhhh
pastu ada lagi la...huhu macam tu ke org nyanyuk ya?
Apa ya yang menyebabkan masalah nyanyuk ni.



1 comment:

Yunus Badawi said...

Berapa umur Mok skrg?

apapun sementara ada kesempatan ni jagalah dia dgn baik. Tak semua org diberi kesempatan berjumpa dgn atuk atau nenek mereka.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi