Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 14, 2010

Kelantanfm

Dulu org Kelantan panggil Radio 3,
Pastu lo ni tukar jadi kelantanfm.
Saya tak sure radio daerah ni ada online ke tak,
sat gi leh google yek.
time lunch tadi kat satu restoren di wakaf che yeh,
(utk pengetahuan RTM kat kelantan terletak kat wakaf che yeh)
so terjumpa lah ngn salah sorang DJ dia dok makan kat restoren tu gak,
tak kenal sb tak pernah tengok,tp biasa dengar suara dia.
tahu dia DJ pun kawan dok bagitahu tu DJ radio kelantan.
Cakap pasal radio kelantan ni, ada 2 segmen waktu petang saya suka dengar
1- seloka bersahut(hari selasa 5.30ptg), rancangan dikendalikan oleh Abe Jali.Best dengar mereka dok berpantun bagai,saya memang fail bab ni. Ok lah time balik keje kan penat so leh jugak release.
2-kayo nyo bahaso kito, segmen ni pulak hari khamis pkl 5.30ptg gak, segmen ni akan berbicara pasal perkataan kelantan yang biasa & tak biasa diguna. Kadang tu saya sendiri tak pernah dengar,best2 leh tambah vocab sbg ank kelantan.
maaf la klu entri ni kenegerian,sy just nk kongsi cerita.
daaaa



No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi