Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 21, 2010

Istimewa untuk Najibah

Najibah,
hari ni 210110 genap setahun najibah hadir dalam hidup ibu & abah
ibu rasa complete dengan kehadiran najibah,
alhamdulillah, sedari awal najibah tak banyak 'songeh'
just nice, dari ibu pregnant hinggala najibah lahir setahun yang lalu,
ibu tak rasa penat pun melayan telatah najibah yang hari kehari banyak akal & ragam.
tapi ibu suka,
tanpa najibah ibu rasa ada kurang jer,
sampaikan ibu rasa jika tokma acah nak amik najibah ibu rasa kelam kabut,
walau ibu tahu itu cuma joke...sungguh perasaan itu ibu rasa geram dengan ibu sendiri....takleh control...
Hari ni ibu ingat nak masak mee sup kesukaan najibah.
najibah suka sangat dengan mee..best tengok najibah makan...slurppp macam org besar...
tak sabar rasa nak balik gomol2 najibah...& alhamdulillah sampai hari ini najibah masih lagi nenen ibu...syukur...
Mohon ibu,agar najibah jadi anak yang solehah...boleh mendoakan ibu&abah bila kami dah tiada lagi....ibu doakan najibah sentiasa mendapat lindungan rahmat & kasihan belas dari Allah sepertimana ibu mengasihani mu nak...insyaAllah selagi usia ibu ada,kasih sayang ibu untuk najibah(dan adik2-insyaAllah) sentiasa mengiringi langkah & perjalanan mu anak2 ibu.

3 comments:

RieNa said...

salam..

slmt hari lahir najibah..

semoga terus jd anak yg baik, yg menyenangkan hati dan membahagiakn ibu dan abah ya!! amin..

Anoy said...

dah setahun najibah ye. semoga kekal menjadi anak yg solehah!

shaliza said...

Riena;Tima kasih

Dila;thanks,insyaAllah

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi