Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 31, 2013

rentetan dari entry - segan

Assalamualaikum w.b.t

rentetan katanya:-)

huhu
okay lah..boleh lah lepas ni nak join lagi, takderlah boring macam kayu....layan jugaklah dengan akak2 tu:-)
hehehe..masuk kandang kambing kita mengembek katanya..

makanan terlampau banyak..tak kehabisan...orangnya jenis tak pemakan semua...budak pulak tak ramai..
kawan2 abang jenis tak ramai anak...2 & 3 jer huhu..jangan berjangkit sudah...hehehe

kalau budak tak ramai, makanan tak berapa nak jalan la...biasa budak2 yang suka makan2 ni..
aktiviti seterusnya adalah campak pancing:-)fuhhh

saya agak dorang buat plan ni nak kasi kami (isteri2) ni taklah syak wasangka sangat...takder alasan nak halang dorang klu nak pegi pancing lepas ni...

ketahuilah wahai bapa2 sekalian...saya rasa takder pun nak halang, jgn lupa tanggungjawab sudahlah:) baikkkk tak:-)))

saya tak amik gambar pun...maklummmm segan katanya:-)

lain kali bila buat lagi saya amik banyak2..sebab dah kurang segan:-) lupa nak tanya dorang ada acc FB ke tak?

2 comments:

Kakzakie said...

Asal jgn pancing org sudah kan liza. Pancinglah ikan banyak-banyak boleh juga buat gulai ke goreng ke:)

shaliza said...

Kakzakie;huhuhu..harap2 nya macam tu lah:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi