Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 01, 2013

Teguran

Assalamualaikum w.b.t

Salam Jumaat semua...semoga hari ni kita ditambah keimanan & keyakinan kepada Yang Maha Esa.
Saya ingin mengajak anda semua (yang wanita) yang terbaca entri saya ni.....untuk menutup aurat sebaiknya...cubalah untuk ubah sedikit demi sedikit..
Jagalah aurat kita sekiranya kita menyayangi suami, ayah, adikberadik lelaki & anak2 lelaki kita.
Janganlah tunggu sehingga hidayah datang...hidayah perlu dicari..bukan ditunggu.
Jangan sampai terlambat ya sahabat2 semua...pakai lah ikut syariah, jangan pakai ikut orang suka & nampak up to date...sedih tau..orang comel2 cantik2 tak ikut syariah Allah...percayalah kita semua akan kelihatan lebih menwan bila ikut syariah:-)kalau solat, kita boleh patuh..tutup aurat pun samalah, itupun suruhan & arahan dari DIA juga kan?
jom baca ini...aurat saya maruah saya
saya harap teguran saya ni tak menyakit kan sesiapa saja..

1 comment:

Amri Falihi said...

http://afalihi.blogspot.com/

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi