Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 12, 2014

38 Minggu

Assalamualaikum w.b.t

Minggu ni masuk 38 minggu...menunggu hari jer ni...
kakak & syahmi dulu pun area jer ni...
beg nak bawa gi spital dah ready...
baju2 & sampul tilam + bantal semua dah basuh...
cuma nak kena ready mental & fizikal jerlah

berat pregnant kali ni..belum bersalin lagi dah jejak 65kg....
banyak tu nak kena buang lepas ni...
harap2 metabolisme masih tinggi la...
susah nak buang segala lemak yang ada bila umur pun dah banyak ni:-)

pagi tadi ada amik gambo...alamak tuan punya badan pun gerun tengok pipi kemain kembung...macam kuih pau...kita simpan jerlah buat kenang2...hehehe
kalau ikut due 24/5...kita tengoklah dia jejak ke EDD tu...




2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga dipermudahkan bersalin nanti ye Liza... akak dulu kalau 38 minggu ni dah 75kg huhuhu jenuh jugak nak menurunya.. ni pun baru dapat turun 10kg setelah anak akak nabil 7 tahun .. nak kena buang 5 kg lagi baru fit hehehe :)

shaliza said...

Kak Yati; Terima Kasih kak....

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi