Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 08, 2014

Bersedia mental

Assalamualaikum w.b.t

yup saya kena bersedia dari segi mental....
yelah...berpantang kali ni (insyaAllah) akan dirumah sendiri...
siap sedia jerlah dengan rumah yang akan jadi macam kapal pecah...
huhu..
saya faham, orang lelaki semuanya pun 'take it easy'
kita orang pompuan jer yang semuanya pun nak cantik...tersusun, bersih, kemas semuanya la...

takper saya cubalah...dapur & bilik air la yang paling saya tak boleh tengok kalau dah keledak...
nak suruh kakak pun, kecik lagi kan...
harap mata dia samalah dgn mata saya tak boleh nak tengok bilik air berkeledak....ni ada jugak saya basuh bilik air kalau dah tahan sangat ni walau dalam pantang....ala mana ada orang tahu pun kan...senyap2 sudah lah...pas tu kita bertungku la sepenuhnya:-)
kalau kat rumah mek berani nak buat macam tu...
sabar jerlah...tak lama pun biasa kalau bersalin normal - 2 minggu (insyaAllah) dah sihat....boleh lah kut buat sikit2...
masak saya tak risau sangat...sebab tahu dia boleh...
takperlah, kita tengoklah macamana....

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi