Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 07, 2014

Wean Off & Diapers free

Assalamualaikum w.b.t

Akhirnya....ya akhirnya....
Syahmi boleh wean off....
hahaha yo..yo ooo jer kan...
tapi okaylah kan...
ibu letak sirap+kopi...
pastu letak garlic..
garlic kan ada bau...so ibu cakap itu ubat..sb tek ibu sakit:-)
dia tanya knp sakit..ibu cakap sebab syahmi gigitla...syahmi kan dah besar so gigi syahmi dah tajam:-)
hoho...anak apa saja yang ibu cakap mesti percaya:-)
tapi malam2 kenala berdodoi sayang...atleast lega lah...okay syahmi...ibu harap ibu telah menunaikan tanggungjawab ibu untuk syahmi ya....selama 2thn++
insyaAllah nanti untuk adik baby pulak:-)

pasal diaper free pulak..masih belum sepenuhnya
siang mmg tak pakai la...malam jer
ibu+abah tengah dok berusaha untuk malam pulak...
syahmi ni kalau ganggu dia tido nanti dia buat peel..nak memujuk dia ni agak susah:-)
slow2 jelah dulu...
ibu try jugak...tak pakaikan diaper...tahan sampai subuh la jugak...hehehe
bila subuh2 tu cepat2 pakaikan..kang tak pasal lencun tilam:-)
kita usaha sama2....satu tips ibu apply kat kakak dulu, selalu sapukan minyak angin kat bahagian abdomen dia...insyaAllah tak kencing malam...selain kejutkan dia 2-3x kali semalam.
okay...harap dapat membantu ibu2 kat luar sana jugak:-)

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi