Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 07, 2012

bebelan

pagi tadi datang keje dengan takder lesen+ic (tertinggal kat ofis)
 
elok jer tersengih kat atas meja pagi tadi...
sampai kat lampu trafik kat Perol tu jam nak ke KB...ah sudah ke ada road block...rupa2nya ada elsiden kat depan UM Nilam Puri..uhh lega.
macamana boleh tertinggal kat ofis pun tak tahulah...
macamana boleh terkeluar dari purse pun tak tahulah..rasanya sebab semalam bawa keluar dari beg pastu lupa nak masuk bali...tu yang gamaknya tertinggal atas meja tu...aduhai lali sungguh.
.
.
.
malam tadi boleh pulak mimpi ular...aduhai.
ni sapa la pulak nak mai pinang nii..huhu 
lawak jer..
tu lah banyak tengok animal world...sudahnya kedalam mimpi dia masuk...
tapi penat tau lari dalam mimpi..lari macamkan tak cukup tanah..hehehe
.
.
esok ada kenduri tahlil untuk arwah tok sedara..
Toksu minta sediakan sampul duit untuk orang yang mengaji nanti..ok beres, insyaAllah.
.
.
Alahmdulillah, semalam sepupu mek dah sampai..balik dari umrah..semoga dapat umrah yang mabrur..hai bila la pulak giliran saya...teringin sangat2..InsyaAllah
.
.
semua orang dah balik...sunyi dah la rumah tu..
nasib budak dua orang tu pun boleh tahan bisingnya..
tapi terasa jugaklah kan..biasa dok makan rebut2..malam tadi melebih2 pulak makanan...
hmmm....inysaAllah jumpa lagi raya nanti.
.
.
.
ohhh bulan ni roadtax kete expired...nak kena masuk reminder ni...kang ada jugak yang bawa kete roadtax expired..so far belum jadi lagi.
.
.
teringin nak pegi Tumpat-ada pesta wau...nak kena mengayat lebih ni...
.
.
ok la..lain kali pulak...malas betul nak keje hari ni...pk nak cuti jer...

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi