Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 19, 2012

hover nya mek

apa yang over nya?
malam tadi abang ada tanya saya sipolan bin sipolan
keje askar...saya blur..tak tahu nak agak..
dengarlah dia citer...pung pang...nak jadi kes polis.
nak jadi cerita, saya dapat agak sapa,then saya cakaplah kat abang...
minta dia telefon balik incharge tu...tanya dia betul ke budak tu begini begitu...
huhu...so mmg tepat la orang yang dicari....jadi abang nak la pegi umah budak ni..
(sedara kami jer pun)...saya sekat, saya cakap dibuatnya budak tu buat kes jenayah....kang dia naik angin sebab masuk campur hal dia macamana..so saya tak kasi pegi...(situ nampak ke'over'an saya - belum apa2 dah fikir macam2...hehehe)
abang tak puas hati...dia telefon lagi incharge budak tu...last2 tahu kesnya tak lah berat cuma absent jer pun (budak ni cuti 2 minggu, cuti habis tapi tak naik keje-incharge dia cari orang yang terdekat yang boleh dihubungi untuk tahu keaadaan, incharge budak ni pulak adik ipar kepada sepupu abang, tu yang dorang call abang)...so kami decide pergilah jugak kan...mana tahu ada cerita lain pulak. Mana tahu kan..famili ingat dah pergi, tapi orangnya tak sampai2 mana tahu kan..ada musibah ke apa kat perjalannan (over lagi, mikir macam2)...so pergilah untuk tahu keaadaan....
.
.
lama tau dorang (abang & adik) pergi...tunggu la jugak...last2 masuk tido tak balik2...pkl 12 jugak lah dorang balik...
dan betul lah jugak budak ni kena kemalangan. Bukan kemalangan motor ke apa, kena mesin pokok kat kaki..terukalah jugak kata abang, yang si budak ni pulak tak inform incharge...tu yang jadi macam tu..dia cakap dia dah inform member..aduhai kawan...tolong la cakap kat incharge kan..sian budak ni dah nak kena tindakan displin...abang suruh jugak dia inform incharge, apa2 hal...sayang kan kalau dah kena tindakan displin lain pulak jadinya...
.
.
apa pun harap dapat diselesaikan...benda kecik jer tukan...

2 comments:

hajiMete said...

risau kannns.. uhhuu

shaliza said...

HjMe;betul..pompuannss

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi