Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 06, 2013

Marah betul dia

Assalamualaikum w.b.t

budak 2 orang ni payah betul nak tidor awal sekarang ni...
nak2 si kakak tu...kalau tak jejak pukul 11mlm, jgn harap dia nak tido..
ada jer nak dibuatnya...banyak betul keje sekolah gamaknya..
huhu belajar pun belum betul2:-)
kalau dah kakak tak tido adik pun join la sekali..
tp dia dah ngantuk tu..so jadi lah mcm2 feel nak kasi ibu dia marah.
macam malam tadi, dah dorang takmo tido, saya amik kesempatan la nak lipat baju yang dah 2-3 hari pending tu...biarlah dorang buat hal masing2.
tapi nak jadi cerita, adik amik air cendol yang dibeli kat pasar malam minum kat area ibu nak lipat kain..
ibu dah cakap minum jauh sikit...ibu lipat kain ni...
takmo dia...ok fine
dok leka2 lipat kain..air cendol tumpah...
apa lagi ibu pun ter'sound' la ank soleh ibu tu...kuat la jugak ibu jerit..yelah kain dah la banyak tak lipat..tumpah air pulak....kalau air biasa takper leh la jugak, boleh nak jemur2..ni air manis anak oiii...nak kena basuh balik tahu...ibu pulak tengah penat+ngantuk tu yang terjerit tu....ala ibu baru cakap "hah kan dah..."
dia dah bantai nangis ya2..pulak tu dia punya tahan marah sampai gigil tangan dia..macam nak pukul ibu tapi ditahan....insaf kejap saya tengok dia....punya tak sampai hati nak pukul ibu, tapi marah sangat...huhu
anak sekecil itu pun tahu apa itu seorang IBU:-) comellll
.
.
Saya tak tunggu lama...terus peluk dia ketat2...huhu
terus diam...sorry ya Syahmi...lain kali, insyaAllah ibu cuba tahan untuk tak marah lagi...hehehe. Bukan syahmi saja..untuk kakak pun...
.
.
p/s nak didik diri tu bukan susah mana sebenarnya...nak dengan taknak

2 comments:

nazeef nazeem said...

seronk kalau bercerita pasal anak kan... i follow you..follow me back ..salaam..
http://nazsue1983.blogspot.com/

shaliza said...

nazeef nazeem; seronok sgt2:-)...ok will follow you back. TQ

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi