Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 24, 2013

Upih Pinang

Assalamualaikum w.b.t

Semalam ada gi ziarah tok sebelah arwah ayah.
Alhamdulillah sihat dia..umo dah hampir 100thn

kita skip cerita dia ya..lain kali saya cerita (insyaAllah)

nak citer yang on the way balik tu kami jumpa upih pinang.
haha...lama dah tak jumpa upih tu...tu yang 'ter'excited, siap benti kete amik masuk bonet....hahaha
ibu+abah yang excited nak tunjuk kat ank2...
biar dorang rasa bestnya antara permainan kami dulu2 huhuhu
tapi penat la pulak bila dorang pulak yang excited:-)
cuba tengok video kat bawah..abaikan video yang senget & suara kami yang ntah apa2 ya^_^

video

p/s susah dah nak jumpa benda macam ni kan?

2 comments:

azieazah said...

Wahhh bagusnya dapat peluang main upih pinang ni. Masa kecik dulu pun Kak Azie selalu main upih pinang ni.

Elok simpan video ni utk tatapan anak-anak masa akan datang.

eelobor said...

wah...mmg dah lama sgt tok tgk benda nih

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi