Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 13, 2014

baju melayu raya syahmi

Assalamualaikum w.b.t

baju raya tahun ni main sauk jer.
yelah ibunya kan dok pantang...takder keluar kemana pun...
sudahnya abah yang keluar pegi beli baju melayu syahmi..
dah dipesan nak warna biru atau sekarang orang panggil electric blue...
tapi yang dibawa balik baju melayu kotak2 kain pelikat warna cokelat pulak tu...aduhai...
nak jadi cerita budak bertuah tu tak mau pakai pulak....pegi solat raya dgn abah dia pakai baju tahun lepas..
macam2 lah budak syahmi tu...ibu suruh pakai jubah pun taknak...masa pegi terawih tu suka jer pakai jubah...tak faham betul dengan budak sorang ni...suka merajuk tak tentu pasal....
baju melayu kotak2 kain pelikat....dah macam baju tido pulak.
sudah solat sunat hari raya terus tukar pakai kasual...tak nak pakai dah baju melayu....geram pun ya dgn budak ni...tiap kali raya ada jer perangai dia...sabar jelah ibu:-)
baju ni lah dia pakai pagi raya baru ni...apa2 lah anak janji tak nangis...

2 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantik pulak akak tengok baju melayu kotak kain pelikat tu Liza..
Budak2 memang mudah rimas tu yg tak pakai lama-lama kan :)

shaliza said...

Kak Yati; cantik...TQ. Untuk orang dewasa pun ada kak.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi