Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 07, 2014

Hari Raya Aidil Adha 2014

Assalamualaikum w.b.t

Dah naik keje hari ni...
masih lagi sengal2 badan ni...letih tak ingat...raya sakan la jugak..
sehari sebelum raya buat ketupat dengan mek...pastu tahun ni cuba buat tapai beras...YEY tapai saya jadi:-) boleh buat lagi la lepas ni...tak susah mana pun sebenarnya... Hari raya tu...pergi jugaklah kat tempat korban..bawa anak2..tapi lepas sembelih tak tunggu pun, balik rumah si saniy dah time nak tido dah...so abah jerlah tunggu untuk settlekan daging akikah saniy tu...

Masak kat rumah mek...alhamdulillah selesai jugak lah akikah untuk saniy...okay malas nak cerita banyak..tengok jerlah gambar apa yang sempat ditangkap..yang pasti tiada gambar lauk yang dimask..tak sempat nak amik pun...semuanya nak kena buat, maklum takder orang...semua tak balik raya haji tahun ni...kami2 yang kat kampun jerlah yang ada...yang pasti meriah tetap meriah...seronok menjamu orang ni:-)
Menu biasa kami kat rumah ni...daging goreng kunyit (wajib buat ni), masak singgang, gulai ala2 kari daging...sedapppp daging empuk fresh pulak tu...alhamdulillah
ketupat tokmek...daun palas kering tu yang warna macam tu...tapi masih lagi sedappppp macam biasa
tgu ketupat direbus masa ni tokmek gi solat:-)
saniy teman ibu...abang & kakak kat rumah, tido rasanya
pagi raya, tgu abah balik solat raya
sambil tengok TV dan makan pagi raya...goreng kueh tiaw jer pagi tu buat alas perut.
kat tempat sembelih....
alahai sweet sangat ni...kalau tak hmmm sendiri faham lah...asyik buat ibu sakit dada menahan marah....
sembelum sembelih, cari tempat teduh sikit...matahari dah naik
ensemmm
lama jugaklah tgu nak sembelih....
penat eh saya...tido dulu la:-)


3 comments:

Etuza Etuza said...

Selamat hari raya, done follow ya

insan marhaen said...

Menu wajib IM setiap raya tentunya rendang. itupun sebab kena 'paksa' dek ibu_suri.

shaliza said...

Etuza; TQ
IM; sedap tu rendang:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi