Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 09, 2014

$2.80

Assalamualaikum w.b.t

apa boleh beli dengan $2.80?
semua orang pun tahukan keadaan ekonomi sekarang...
dengan harga barang yang mencanak2...dengan macam benda berbayar...senang kata semuanya perlukan "wang"
.
.
apa cerita $2.80 tu?
takder apa pun...
semalam ada salesman insurances approach policy thru phone...
pandai dia...(dah mmg di'trained' dak?) suruh saya menyimpan 2.80/day, so that saya boleh bayar policy dia...huhu
betulah tu...2.80jer...nampak sikit kan? tapi bila dikumpul hingga hujung bulan dapatlah lebih kurang $84.00
tapi....apa jerlah yang cover dengan $84 tu kan? hmmm
pastu siap nak tahu insuran yang saya amik tu cover apa...
apa2 jerlah...tu urusan orang yang kamu beria nak tahu tu kenapa?
ke tu ada dalam etika kerja dorang ek?
.
.
hiksss

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi