Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 04, 2014

Pemandu Teksi

Assalamualaikum w.b.t

cerita pemandu teksi mmg banyak...
kebanyakan driver teksi ni bawa teksi suka2 dia jer...
nak berenti...main berenti jer...tak kisah dah kat belakang ada apa...kalau bagi signal pun dah dekat dgn tempat nk berenti....saya pernah tengok..motor terbabas gara2 teksi berenti suka2 hati dia...nasib takder apa2 rider tu...saya pun pernah terkena jugak...samalah main berenti jer...break tu sempat, tapi gigil toksah cakap lah...nak kena bertenang2 dulu baru boleh bawa kereta semula....driver teksi tu selamba jer tinggalkan kita...huhu

saya tak kata semua ya...tapi ramai lah jugak yang macam tu...yang perangai tak berapa nak senonoh pun iya jugak...ishhh....

2 comments:

Cetusan Minda said...

sis pernah naik teksi free . uncle cina driver tak terima bayaran sbb dah salah jln aka dia salah dgr ...

Najib Ariyan said...

tu tak masuk driver teksi yg wat gatai dalam kereta kan... cakap mende2 lucah, driver dok cerita politik sampai bengkak telinga passanger... atau driver (bermeter) yg buat2 bodoh konon tak tahu lokasi

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi