Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 31, 2008

Jumaat 28/03/2008

Weken ni pnjg la skit kan...sekali ngn cuti keputraan sultan kelantan...should be hr selasa baru naik keje..tp bos x amik cuti optional tuh so kami kn naik keje hr senin la...
So cite hr jumaat adalah psl majlis khatam quran.
sweet je budak ni....peneman dia pun cun...majlis ml pkl 2.30ptg...selesai 3.30ptg
adala 2-3 hadiah dia kasi bonda...instead of pulut 1 pahar siap ada ayam panggang sekor, pisang jelai, agar2 & kuih muih.....best la famili budak ni....klu semua famili budak ngaji macam mereka kan best....pastu siap ikut cara tuknenek dia tu...budak tu kena siram kaki+tangan bonda aku utk mintak halal ilmu yg telah diajar....ada lagi ke org ikut cara tu ek? aku pun pestime tengok...cam best jer...kita mmg patut pun hormat guru kan tak kira la ajar nagaji ke apa ke, even org ajar kita something like masak pun kita patut hormat should be tau...ada dalam hadis nabi tau...zaman sekarang budak pun blh saman guru kan...mana ada dah hormat menghormati ni...sedih la budak2 zaman sekarang...nasib aku tak jadi cikgu....
Setel semua sekali aku ngn abang gi amik tok cik aku,dh janji ngn dia lastweek nk amik dia...dia nk bermalam kat rumah bonda this week....so berdesup la ke kampung....tup2 dia takleh pgi on that time ada kematian pulak...lepas solat jenazah baru leh pgi...nk tgu lama lagi...since kampung kami dekat kami balik la dulu...bw tok mak dulu...pas asar baru datang balik amik tok cik...dah janji kan...lagi pun org tua suka klu kita meraikan dia kan....
Lepas asar gia amik tok cik....hantar kat umah bonda...kami tak tdo umah bonda since MIL kan kat Kedah so kn tdo umah dia la...so weken ni keje aku ulang alik umah bonda ngn umah MIL...ank mithali gitu.....bonda tak perlu masak coz aku dh siap masak umah MIL bekpes+lunch+dinner....hehehe...camtu la citer kami...kita sambung citer hari sabtu pulak....daaaaa

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi